Taide osana pysäköintitalon rakenteita

Värisävyt valittiin betonin omaan väriin sopiviksi. Tavoitteena oli saada aikaan kiehtovia värisiirtymiä kerroksesta toiseen. Kuva Mikko Auerniitty.

Pysäköintitalosta näyttävä maamerkki Jyväskylän Kankaalle

 

Jyväskylään on rakenteilla uusi Kankaan kaupunginosa, jonka suunnittelussa hyödynnetään innovatiivista ajattelua ja uusia toimintamalleja. Taide ja kulttuuri ovat alueella vahvasti läsnä. Vastavalmistunut pysäköintitalo on esimerkki rakennuskohteesta, jossa taide tulee osaksi ihmisten arkea.

 

– Halusimme rakennuksesta visuaalisesti mielenkiintoisen sekä ulkoa että sisältä. Toiveenamme oli myös se, että julkisivujen taide toimisi sekä valoisana että pimeänä vuorokaudenaikana. Sisätiloihin halusimme iloa ja väriä harmaiden betonipintojen rinnalle, Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen kertoo.

 

kangas_pysakointitalo_betoni_2_2018