Valikko Sulje

Funkista Iittalan Lasipalatsin myymälässä ja Ylen Areenalla

Helsingin reissulla piipahdin Lasipalatsin tyylikkääseen Iittala-myymälään. Ystävällinen myyjä kysyi, ottaisinko kahvia. Totta kai! Kylmä talvipäivä ja kupillinen kahvia, mikä voisikaan olla virkistävämpää. Lasipalatsin Iittala-myymälä on ihanteellinen miljöö minulle, joka rakastan putkihuonekaluja ja Iittalan designia. Siinä sitten istuskelin, nautin kahvia ja selailin muotoiluaiheisia kirjoja.

 

https://www.iittala.com/fi/fi/home

 

 

Täytyypä mennä joku kerta Kruununhaassa sijaitsevaan Toistoon, josta 1920- ja 30-luvun huonekalut oli myymälään hankittu.

 

http://www.toistotoisto.fi

 

 

Tammikuussa katsoin poikkeuksellisen paljon telkkaria, tosin läppäriltä. Vinkiksi funkiksen ystäville: Ylen Areenassa pyörii uusi kiinnostava saksalainen sarja Bauhaus – uusi aika, joka on kuvattu vuonna 2019. Se kertoo Bauhaus-koulun perustajasta arkkitehti Walter Gropiuksesta (1883–1969), Bauhaus-koulun perustamisesta (1919) ja toiminnasta 1920- ja 30-luvun vaihteen Saksassa, kulttuurisesta ja yhteiskunnallisesta murroksesta, vanhan ja uuden ajan kohtaamisesta. Ohjelman keskiössä on Gropiuksen ja hänen opiskelijansa Dörte Helmin (1898–1941) suhde. Helm oli lahjakas taiteilija, taidemaalari ja graafinen suunnittelija, joka oli kuoli tartuntatautiin vain 43-vuotiaana vuonna 1941.

 

Linkki ohjelmaan:

 

https://areena.yle.fi/1-50223696

 

Viime vuonna ilmestyi kirja Walter Gropiuksen vaimosta Ise Gropiuksesta (1897–1983). Jeder hier nennt mich frau Gopius. Das Leben des Ise Frank -teoksen on kirjoittanut saksalainen arkkitehti ja kirjailija Jana Revedin. Täytyypä ottaa lukuprojektiksi, josko kiinnostavan aiheen myötä saisi saksan kielen taitoa vähän petrattua 😉